Darmklachten

Ongeveer 20 procent van de Nederlandse bevolking lijdt aan prikkelbare darmsyndroom (PDS), ook wel spastische darm of spastisch colon genoemd. De hoofdklacht is buikpijn en een veranderde ontlasting (brijig, dun of hard) en problemen met de frequentie hiervan. De ontlasting komt veel vaker of juist minder vaak dan normaal (minder dan drie keer per week of meer dan drie keer per dag).

Daarnaast zijn er ook vaak klachten als misselijkheid, een vol gevoel, hoofdpijn en moeheid. Aan darmklachten liggen vaak verklevingen met andere organen of een verminderde aansturing van de darmen door zenuwen vanuit de wervelkolom ten grondslag.

De osteopaat traceert in een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek wat de relatie is van de werking van uw darmen met het functioneren van andere organen en lichaamsdelen. Bij verklevingen met andere organen of een verminderde aansturing van de darmen vanuit de wervelkolom, behandelt de osteopaat u met de handen. Door het losmaken van verklevingen en gewrichten kunnen de darmen weer vrij bewegen en hierdoor verdwijnen uw darmklachten.

Alles over darmklachten in de nieuwsbrief van het SWOO (Stichting Wetenschappelijk Osteopatisch Onderzoek). Klik hier

Klik hier voor het maken van een afspraak.